Wat is Better Performance

Better Performance is een systematiek die stuurt op het verbeteren van de samenwerking door het gesprek aan te gaan op basis van de kansen uit de wederzijdse beoordelingen. Het richt zich op het proces en de samenwerking; houding en gedrag tussen opdrachtnemer en opdrachtgever worden beoordeeld, onderling besproken en verbeterd.

Better Performance is voortgekomen uit de wens om aannemers, adviseurs en opdrachtgevers aan te zetten tot betere samenwerking. Vanaf de start van een project wordt er daarom al overlegd: wat gaat er goed, wat kan beter? Zo krijgt iedere partij beter inzicht in wat de andere partij eigenlijk wil. Dit voorkomt fouten en faalkosten en verhoogt het werkplezier. Door met een vaste systematiek te werken, kunnen opdrachten en de prestaties van opdrachtnemers en opdrachtgevers met elkaar vergeleken worden.

Het gaat dus juist niet over de kwaliteit van het geleverde werk of de prijs ervan. Deze afspraken worden vastgelegd in het bestek en de aanbesteding. Better Performance richt zich op een effectieve samenwerking.