Rollen en rechten aanpassen

Voor opdrachtgevers

In het 'Groslijsten' of 'EMVI' gedeelte van de software (herkenbaar aan de blauwe balk bovenaan) kunnen een onbeperkt aantal gebruikers toegevoegd worden. Dit kun je doen door naar de groslijsten omgeving te gaan en in het menu via 'Organisatie' > 'Organisatie gebruikers' het gebruikersoverzicht te openen. Dit is een functie die alleen de beheerders van een organisatie in de software zien staan. Ben je een gebruiker en wil je een collega toevoegen? Neem dan contact op met een beheerder binnen je organisatie. Zie ook het artikel: Een collega uitnodigen in de EMVI omgeving

In het overzicht is te zien welk van je collega's een account hebben in de software, hun gegevens, de rol die aan ze is toegekend en of ze notificaties ontvangen.

Onder de gebruikers staat een overzicht met openstaande uitnodigingen. Deze gebruikers hebben nog geen account in de software aangemaakt maar al wel een uitnodiging ontvangen. Werkt de link uit de mail die deze gebruikers hebben ontvangen niet of gaat er iets anders niet goed, laat deze gebruiker dan contact opnemen met helpdesk@qfact.nl 

Per gebruiker zijn de rollen en permissions te wijzigen. De permission bepaalt de toegang tot de functionaliteiten in de software, oftewel wat je allemaal kunt zien en gebruiken. Een beheerder heeft toegang tot alle functionaliteiten en kan ook projecten en gebruikers beheren en bewerken. Een gebruiker heeft alleen toegang tot de projecten waaraan hij zelf is toegewezen en kan niet het overzicht van alle gebruikers binnen de organisatie inzien.

De rol bepaalt welke functie je binnen de projecten van de organisatie hebt. Dit zijn vaak de rollen 'Gebruiker' en 'Beheerder', maar in sommige gevallen zijn er ook andere rollen zoals Projectleider, Goedkeurder of Beoordelaar.

Staat je collega 'In Concept' in de lijst met gebruikers, dan valideer je zijn aanmelding door op het vinkje te klikken en vervolgens zijn rol en permissies te bevestigen door de checkbox aan te klikken.

Wil je de rol en/of permissies van je collega van aanpassen? Vergeet na het wijzigen van de rol niet de checkbox aan te klikken om de wijziging op te slaan:

De standaard of default rollen in de software zijn 'Gebruiker' en 'Beheerder'. Andere rollen, zoals projectleider, goedkeurder of beoordelaar, kunnen handmatig geconfigureerd worden in het 'Groslijsten' of 'EMVI' gedeelte van de software. Dit kan echter alleen door Qfact gedaan worden. Tijdens de implementatie van jullie organisatie is dit in overleg met het contactpersoon van jullie organisatie gebeurd. Mocht je hier vragen over hebben of dit tussentijds willen wijzigen, dan kan dit in overleg met de klantadviseur van onze kant en jullie organisatie.

Indien je zowel gebruik maakt van het 'Groslijsten' of 'EMVI' gedeelte van de software als het Qfact (voor Better Performance) gedeelte van de software, kan het zijn dat je in deze verschillende delen van de software verschillende rollen hebt.

Ben je op zoek naar het aanpassen van een rol binnen de Qfact omgeving? 
Volg dan deze handleiding: Een rol aanpassen binnen mijn organisatie