Gesprekken beheren

Bij elk gesprek heb je verschillende mogelijkheden om het gesprek te beheren:

  • Toewijzen — wijs het gesprek toe aan een collega via de dropdown naast de gespreksstatus. Als het gesprek nog niet is toegewezen, zie je een pijltje-omlaag icoon. Zodra het gesprek is toegewezen, verandert dit naar de initialen van de toegewezen gebruiker. Je ziet hierbij alle gebruikers die toegang hebben tot het project, met jezelf bovenaan de lijst;
  • Labels toekennen — voeg labels toe aan het gesprek via de aparte labelknop naast het ticketnummer, om het gesprek te classificeren, bijvoorbeeld als "klacht" of "melding";

Via het actiemenu (drie puntjes) heb je daarnaast de volgende mogelijkheden:

  • Verplaats naar project — verplaats het gesprek naar een ander project. Dit is niet mogelijk als het gesprek chatberichten of taken bevat;
  • Samenvoegen — voeg het gesprek samen met een ander gesprek van dezelfde stakeholder. Je selecteert in welk gesprek dit ticket wordt samengevoegd. Na het samenvoegen blijft de pagina staan: het samengevoegde gesprek verdwijnt uit de lijst en het overgebleven gesprek opent direct. Je ziet de melding "De gesprekken zijn samengevoegd.";
  • Verplaatsen van berichten — verplaats geselecteerde berichten naar een ander gesprek;

    Let op: dit is anders dan het doorsturen van een e-mail naar een externe ontvanger — zie Berichten versturen en ontvangen.
  • Verwijderen — verwijder het gesprek. Een open gesprek wordt eerst automatisch gesloten voordat het wordt verwijderd. Ter bevestiging typ je je voornaam over. Verwijderde gesprekken zijn terug te vinden onder 'Herstellen'.
  • Meerdere gesprekken tegelijk verwijderen — Selecteer gesprekken met de vinkjes in de gesprekkenlijst en kies 'Verwijderen' in de actiebalk. Ter bevestiging typ je je voornaam over (hoofdletters en spaties maken niet uit). De gesprekken verdwijnen direct uit de lijst. Kan een gesprek niet worden verwijderd, dan blijft het staan en zie je de melding "x van n gesprekken konden niet worden verwijderd". De knop is alleen beschikbaar als je schrijfrechten hebt op alle geselecteerde gesprekken.