Aan de slag

Aan de slag met de Prestatie databank? Lees hier hoe je vandaag kunt beginnen met meten.

Goed om te weten

Voordat je begint, is het belangrijk om het volgende te weten:

  1. Het meten van prestatiegegevens gebeurt via formulieren die aan projecten worden toegevoegd. Elk formulier binnen een project geldt als een meting. Hetzelfde type formulier kan meerdere keren worden gebruikt voor bijvoorbeeld tussentijdse metingen.
  2. Formulieren bestaan uit invulbare vragen. Elke vraag is gekoppeld aan een prestatie en één of meerdere formuliertemplates.

Kies welke prestaties je in een project wilt meten.

Om een vraag te meten, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan: 
A. De prestatie is gekoppeld aan het project
B. Er is een formulier aangemaakt met het juiste formuliertemplate (zoals bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek). 
C. De vraag staat actief.

Als de prestatie niet gekoppeld is of het formulier niet is toegevoegd, kan een vraag niet worden gemeten binnen een project.

3.   Als een nieuw formulier wordt aangemaakt, wordt op het moment van aanmaken de huidige definitie van vragen bevroren. Wijzigingen die je hierna maakt aan deze vragen of eventuele antwoordopties, worden niet doorgevoerd in een reeds aangemaakt formulier.
4.   Er zijn drie typen formulieren die op hun eigen manier informatie verzamelen: 
A. Het standaardformulier: Dit is een vragenlijst die alleen kan worden ingevuld door gebruikers van de prestatiedatabank binnen je organisatie. Een voorbeeld hiervan is een prestatieverklaring. 
B. De enquête: Dit is een vragenlijst die via een hyperlink kan worden verzonden naar klanten, bewoners, collega's en online kan worden ingevuld. Een voorbeeld hiervan is een klanttevredenheidsonderzoek of omgevingsenquête. 
C. Het CROW Better Performance-formulier: Dit is de door CROW vastgestelde vragenlijst voor werken of diensten.