Prestatiedatabank algemeen

Voor opdrachtnemers

Met een Prestatiedatabank-licentie binnen onze Qfact-software kunnen opdrachtnemers een referentiedatabase opbouwen met behulp van onze software.

Met de Prestatiedatabank beschik je als opdrachtnemer over een actuele database met projectinformatie, referenties en prestatiegegevens. Dit verhoogt significant de kans op uitnodigingen, preselecties en het winnen van aanbestedingen, terwijl het tegelijkertijd je tenderkosten verlaagt.


Een andere reden om de Prestatiedatabank te gebruiken is het ophalen van prestatie-informatie door middel van klanttevredenheidsonderzoeken. Dit stelt opdrachtnemers in staat om prestatiegegevens te verzamelen en bijvoorbeeld aan te tonen dat zij een 9 scoren op communicatie met de omgeving. 
De vragen in deze enquêtes zijn belangrijke meetpunten van prestaties, oftewel VPI's (verifieerbare prestatie-indicatoren). Deze vragen geven een duidelijk beeld van de prestaties van de opdrachtnemer en zijn waardering bij de beoordelaars.

Klanttevredenheidsonderzoeken kunnen worden uitgezet naar opdrachtgevers en omgevingsenquêtes kunnen worden ingevuld door omgevingspartijen of belanghebbenden. 
Bovendien kunnen er ook enquêtes worden uitgevoerd onder bijvoorbeeld medewerkers en onderaannemers om te leren waar de organisatie in uitblinkt en welke verbeterpunten er zijn. 
De Prestatiedatabank kan worden gebruikt voor klanttevredenheidsonderzoeken en als stuurinformatie bij het opstellen van plannen van aanpak voor tenders.