Uitleg over documentstatussen

Voor opdrachtnemers. Uitleg over de documentstatussen en de gekleurde 'bolletjes' bij documenten

Rood bolletje: De vervaldatum van het document is vandaag of ligt in het verleden. Hierdoor is je documentstatus of Algemene status "Voldoet niet" en zul je door het systeem worden uitgesloten voor selecties totdat dit weer up-to-date is.

Oranje bolletje: De vervaldatum van het document zal binnenkort verlopen. Ons advies is om het document te vervangen vóórdat het verloopt.

Groen bolletje: De vervaldatum van het document is nog lang genoeg geldig, tenminste 60 dagen.

Rood kruisje: Het rode kruisje is alleen van toepassing bij extra geüploade documenten. Deze documenten mogen, indien gewenst, verwijderd worden. Dit kun je doen via het rode kruisje. Staat er geen rood kruisje bij een document? Dan kun je dit document niet verwijderen, alleen vervangen. Mocht je het document toch willen verwijderen, bijvoorbeeld omdat je niet meer op de groslijst ingeschreven bent, dan kun je contact opnemen met de Helpdesk. Wij kunnen de documenten voor je verwijderen, zodat je geen herinneringen meer ontvangt als de documenten verlopen.

Uitleg documentstatussen 

Controleren: Je hebt een nieuw document geüpload of je aangemeld voor een groslijst. De opdrachtgever ontvangt een bericht over jouw aanmelding of nieuwe document en zal deze gaan controleren.

Voldoet: Wanneer zowel je Algemene documentstatus als je groslijststatus voldoet, kun je geselecteerd worden.

Voldoet niet: Je groslijstinschrijving voldoet niet omdat je niet voldoet aan de geschiktheidseisen of criteria van de opdrachtgever (bijvoorbeeld omdat er een document is verlopen en je deze niet op tijd hebt vervangen). Je doet niet mee met selecties bij de opdrachtgever.