Aanmaken van selecties conform selectiesystematiek

Voor opdrachtgevers

Let op: Afhankelijk van het specifieke beleid van jouw organisatie kunnen er kleine verschillen zijn tussen de voorbeelden in onze helpdeskartikelen en de daadwerkelijke werking van de software. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het handmatig selecteren van een opdrachtnemer voor het uitvoeren van een selectie mogelijk is, of dat het peilen van interesse bij opdrachtnemers plaatsvindt ná het draaien van de selectie in plaats van vooraf. Controleer daarom goed de selectiemethode en het selectiebeleid van jouw eigen organisatie. Bij vragen hierover kun je intern contact opnemen met de beheerder.

Zoek het project in de lijst met actieve projecten en klik erop (of klik op het blauwe pijltje en vervolgens op 'Naar project') om het project te openen.

Selecties kunnen alleen binnen een project worden aangemaakt.
Kies in het project waarin je een selectie wilt maken voor 'Verder met opdrachtnemer bepalen'.

Klik vervolgens op 'Opdrachtnemer bepalen door selectie systematiek'.

Kies het gewenste aantal gegadigden:

Kies daarna de groslijst die van toepassing is en, indien van toepassing, voer de geraamde waarde in op dezelfde pagina.
 

Let op: Als de geraamde waarde van toepassing is, kun je deze invoeren. Houd er rekening mee dat opdrachtnemers die niet aan de referentiewaarden voldoen, mogelijk worden uitgesloten van deze selectie. Als opdrachtnemers voor de gekozen groslijst geen geraamde waarde voor referentieprojecten hoeven op te geven, kun je het veld leeg laten.

In de volgende stap kun je het interesseverzoek opstellen en verzenden naar de opdrachtnemers die voldoen aan de selectievoorkeuren.
Lees meer hierover: Interesseverzoek versturen

Je kunt de aangemaakte selectie terugvinden in het project door te klikken op 'Verder met opdrachtnemer bepalen' of via het menu-item 'Selecties' direct naar de gemaakte selectie te navigeren.