Groslijsten

Voor opdrachtgevers

Als opdrachtgever kun je een of meerdere groslijsten inrichten waarop geïnteresseerde bedrijven zich kunnen inschrijven voor een onderhandse aanbesteding. Tijdens de implementatiefase worden de typen groslijsten meestal bepaald en door Qfact ingericht. Mocht je deze willen aanpassen, kun je contact opnemen met je vaste contactpersoon binnen Qfact (klantadviseur).

Je vindt de lijsten onder het menu-item: 'Lijsten'.

Er zijn drie soorten (gros)lijsten:

Privé

Om op dit type groslijst te komen, moet een opdrachtnemer door de opdrachtgever handmatig worden uitgenodigd. Dit gebeurt op basis van KvK- en vestigingsnummer. Deze lijsten herken je aan het vinkje achter de groslijst onder het kopje 'Privé'.

Je kunt opdrachtnemers uitnodigen door de groslijst te openen via het blauwe pijltje en te klikken op 'Naar groslijst'. 
Op de groslijst staat rechtsboven een blauwe knop met een plusje. Klik hierop en kies of je een nieuwe (de opdrachtnemer heeft zich nog niet eerder aangemeld voor een van jullie groslijsten) of een bestaande (de opdrachtnemer heeft zich al wel eerder aangemeld voor een van jullie groslijsten) opdrachtnemer wilt toevoegen. Vul het KvK- en vestigingsnummer en het e-mailadres in waarnaar je de uitnodiging wilt versturen.

Let op: De opdrachtnemer kan zich alleen aanmelden op de groslijst met de vestiging waarop hij is uitgenodigd.

Halfopen/Halfgesloten

Op dit type groslijst kunnen aannemers zich aanmelden via een link. Deze link wordt gegenereerd en aan de opdrachtgever verstrekt door Qfact. De opdrachtgever kan deze link plaatsen op hun website of verspreiden in een uitnodiging naar de belanghebbende opdrachtnemers. Qfact verstrekt deze link niet aan opdrachtnemers. Het kan ook voorkomen dat een aantal groslijsten volledig op privé staan; in dat geval zien opdrachtnemers deze groslijsten niet, ondanks dat ze de uitnodiging hebben geaccepteerd. De opdrachtgever kan de opdrachtnemer dan handmatig uitnodigen voor de privé groslijst.

Let op: Zonder deze link kunnen opdrachtnemers zich niet inschrijven op de groslijst. De gebruiker moet inloggen en vervolgens de uitnodigingslink in een nieuw tabblad van dezelfde browser plakken. Hierna opent de uitnodiging en kan de gebruiker deze accepteren.

Publiek

Op dit type groslijst kan iedere opdrachtnemer zich inschrijven. De lijsten worden direct weergegeven op het dashboard van de opdrachtnemers. Wanneer de opdrachtnemer een account heeft aangemaakt, ziet men de groslijsten die zijn opengesteld. De opdrachtnemers hoeven alleen de juiste documenten te uploaden voor hun inschrijving op de lijst. Voor deze inschrijving hoef je als opdrachtgever verder niets te doen, behalve de documenten te controleren.