Interesseverzoek versturen

Voor opdrachtgevers

Let op: Afhankelijk van het specifieke beleid van jouw organisatie kunnen er kleine verschillen zijn tussen de voorbeelden in onze helpdeskartikelen en de daadwerkelijke werking van de software. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het handmatig selecteren van een opdrachtnemer voor het draaien van een selectie mogelijk is, of dat het peilen van interesse bij opdrachtnemers plaatsvindt ná het draaien van de selectie in plaats van vooraf. Controleer daarom goed de selectiemethode en het selectiebeleid van jouw eigen organisatie. Bij vragen hierover kun je intern contact opnemen met de beheerder.

Zodra je de selectie hebt ingesteld met de door jou gekozen selectievoorkeuren (zie ook het artikel: Aanmaken van selecties), kun je een interesseverzoek versturen naar de opdrachtnemers die aan deze voorkeuren voldoen.

Klik hiervoor op de knop 'Interesseverzoek instellingen'.

Zorg voor een duidelijke en complete beschrijving van de opdracht. Je kunt hiervoor een standaardtekst inrichten via de e-mailtemplate (Organisatie > E-mail templates). Na het verzenden van het interesseverzoek kan dit niet meer worden gewijzigd. Dit geldt ook voor eventuele bijlagen die je wilt meesturen naar de opdrachtnemers. Vul daarnaast de reactietermijn in en geef de opdrachtnemer voldoende tijd om te reageren. Houd bijvoorbeeld rekening met weekenden, vakantieperiodes en feestdagen.

Het is ook mogelijk om een 'nadere selectie' toe te passen. Vink daarvoor het vakje 'Aanvinken indien opdrachtnemers altijd een bijlage moeten uploaden en meesturen bij het aangeven van interesse' aan. Hiermee verplicht je de opdrachtnemer om bij het aangeven van interesse documenten mee te sturen, zoals een aanvullende referentie of certificaat, waar je in het interesseverzoek om vraagt. Als je dit aanvinkt, moet je deze extra documenten controleren om de selectie af te kunnen ronden.

Klik tenslotte op 'Opslaan'.

Je kunt nu het interesseverzoek versturen.

Na afloop van de reactietermijn van het interesseverzoek kun je de selectie gaan draaien. Lees meer hierover in het artikel: Draaien van selecties.