Hybride prestatiemeten (Better Performance)

Voor opdrachtgevers

Let op: Dit artikel is alleen van toepassing voor opdrachtgevers die 'Hybride' prestatiemetingen uitvoeren met Better Performance. Dit betekent dat zij gebruik maken van de groslijst- en selectiesystematiek in combinatie met CROW Better Performance.

Zoals vermeld in het artikel over het aanmaken van selecties conform selectiesystematiek, vindt de gunning buiten onze software plaats. Zodra de gunning is toegekend, kan de opdrachtnemer aan het project worden gekoppeld. Daarna kan de Better Performance-prestatiemeting worden gestart door een formulier aan te maken in het project via de knop 'Formulier maken in Qfact'.

Let op: Alleen beheerders zien de knop 'Geen Better Performance meten'. Als het project buiten de scope van Better Performance valt, kies je voor de knop 'Geen Better Performance meten'. Hierna verschijnt de knop 'Project vaststellen' in je project. Als je hierop klikt, wordt het project direct vastgesteld en vind je het project terug in het overzicht van vastgestelde projecten (dus niet bij lopende projecten).

Zodra je klikt op 'Formulier maken in Qfact', opent het project in het Qfact-gedeelte (voor Better Performance) van de software. De gegevens die zijn ingevoerd in het 'Groslijsten' of 'EMVI'-gedeelte van de software voor dit project, worden overgenomen in het Qfact-gedeelte (voor Better Performance) van de software. Om het formulier zichtbaar te maken op de tijdlijn, dien je nog de volgende Better Performance-kenmerken te kiezen:

  • Versie vragenlijst (2018 of 2023)
  • Duurzaamheid (wel of niet van toepassing)

Je kunt nu direct beginnen met het aanmaken en invullen van een tussentijdse meting.

Hierna kan het project vanuit het 'Groslijsten' of 'EMVI'-gedeelte van de software worden geopend in Qfact via de onderstaande knop, of je kunt het project direct opzoeken in het Qfact-gedeelte (voor Better Performance) van de software.

Let op: Zodra je het project afrondt en publiceert in Qfact (voor Better Performance), wordt het project automatisch vastgesteld in het Groslijsten- of EMVI-gedeelte van de software, zodat de beoordeling meetelt in het opdrachtnemerscijfer en de positie van de opdrachtnemer op de betreffende groslijst.

Voor verdere informatie en hulp bij het toepassen van Better Performance raden we je aan om de artikelen in de categorie Better Performance door te nemen.