Past Performance formulier aanmaken

Voor opdrachtgevers

Als je binnen een project een nieuwe meting wilt starten, kun je dat doen door een nieuw formulier aan te maken. Het is niet mogelijk om een formulier aan te maken zonder eerst een project te hebben aangemaakt. Binnen een project kun je echter meerdere formulieren aanmaken, oftewel meerdere metingen uitvoeren.

Bij sommige organisaties moet je eerst een opdrachtnemer selecteren voordat je een formulier kunt klaarzetten.

Om een formulier aan te maken, open je eerst het project waarin je een nieuwe meting wilt starten. Scroll in het project naar beneden tot het kopje 'Formulieren' en klik op de groene knop 'Nieuw formulier'.

Geef het formulier vervolgens een naam en stel een geplande invuldatum in. Zorg ervoor dat je de datum correct instelt, zodat de betrokkenen op het juiste moment een herinnering ontvangen.

Het kan zijn dat je een formulier moet kiezen voordat je het kunt aanmaken. Selecteer dan het template met de juiste vragen voor de meting die je wilt uitvoeren. Weet je niet zeker welk template je moet kiezen? Controleer de inhoud van de vragen door op de projectpagina naar beneden te scrollen en de formulier-templates onder 'Formulier templates' te openen. Hier kun je de vragen van het formulier bekijken en controleren of het gaat om een eenzijdige of wederkerige meting.

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar voor beheerders. De meeste formulieren zijn vooraf ingesteld, dus in de meeste gevallen hoef je ze niet zelf te controleren. Neem bij vragen contact op met de beheerder van je organisatie.

Een wederkerige meting wordt zowel door de opdrachtgever als de opdrachtnemer ingevuld. Een eenzijdige meting wordt alleen door de opdrachtgever ingevuld.

 

Klik vervolgens op 'Formulier maken' om het formulier aan te maken.

Bij een wederkerig formulier wordt in sommige gevallen automatisch eerst een nulmeting aangemaakt. De nulmeting is bedoeld om samen met de opdrachtnemer te bespreken. Hierin hoeven nog geen cijfers te worden ingevuld, maar kun je eventuele afspraken vastleggen. Of er een nulmeting is aangemaakt, kun je zien aan het gele label bij 'Formulier - ......'.

Na de nulmeting wordt automatisch een wederkerige meting aangemaakt waarin wel cijfers moeten worden ingevuld. Dit kan een tussentijdse of eindmeting zijn.