De CROW beheerder

Voor opdrachtgevers

De CROW-beheerder aan de opdrachtgeverskant heeft in de software de taak om projecten af te ronden en te publiceren in de landelijke database van CROW.

De CROW-beheerder begrijpt en verspreidt het nut en de noodzaak van de groslijstsystematiek in combinatie met Better Performance. Daarmee zorgt hij voor voldoende draagvlak binnen de organisatie. Daarnaast zorgt de beheerder ervoor dat de systematiek op een adequate wijze wordt toegepast. De functie die iemand al heeft, is niet zozeer van belang, zolang hij/zij maar enthousiast is, kennis van de markt heeft en goed binnen de organisatie ligt.

Taken van de CROW beheerder:

  • Zorgen dat gebruikers een account krijgen, zodat zij gebruik kunnen maken van het Better Performance-systeem.
  • Gebruikers motiveren om Better Performance goed toe te passen (informeren, instrueren en faciliteren), onder andere door: 
    - Ondersteuner/coach en vraagbaak te zijn voor Better-Performance-gebruikers.
    - Beginnende gebruikers te begeleiden bij het correct toepassen van Better Performance (eventueel ook door bij de gesprekken aanwezig te zijn).
  • Integer, uniform en juist gebruik van de systematiek te controleren.
  • Eindbeoordelingen controleren waarna deze bij goedkeuring worden geüpload in de landelijke database van CROW.
  • Toezien op het tijdig uitsturen van de (tussentijdse) beoordelingen naar opdrachtnemers.
  • Ervoor zorgen dat gebruikers een (opfris)training volgen.
  • Escaleren naar de afdelingsmanager als (na aanzeggen) het gebruik van de systematiek blijft afwijken.

De CROW beheerder neemt de ingevulde eindbeoordeling door en controleert of Better Performance op de juiste manier is toegepast. Hij geeft hierop akkoord of niet akkoord. 

Na akkoord kan het project definitief worden afgerond en gepubliceerd. De CROW-beheerder voert hiervoor als laatste nog het gefactureerde bedrag en de werkelijke einddatum in en klikt op 'definitief afronden en publiceren'. Hiermee wordt het project aan de landelijke database van CROW toegevoegd.

Let op! Heb je de rol van CROW-beheerder, maar kun je desondanks niet je CROW-akkoord geven en het project publiceren? Dan heeft je organisatie hoogstwaarschijnlijk meerdere CROW-beheerders en ben je zelf projectlid binnen het project. Om de integriteit van het CROW-akkoord te behouden, kun je niet je eigen project beoordelen als CROW-beheerder. De andere CROW-beheerder zal in dit geval het CROW-akkoord moeten geven.