Draaien van selecties

Voor opdrachtgevers

Let op: Afhankelijk van het specifieke beleid van jouw organisatie kunnen er kleine verschillen zijn tussen de voorbeelden in onze helpdeskartikelen en de daadwerkelijke werking van de software. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het handmatig selecteren van een opdrachtnemer voor het uitvoeren van een selectie mogelijk is, of dat het peilen van interesse bij opdrachtnemers plaatsvindt ná het uitvoeren van de selectie in plaats van vooraf. Controleer daarom zorgvuldig de selectiemethode en het selectiebeleid van jouw eigen organisatie. Bij vragen hierover kun je intern contact opnemen met de beheerder.


Zodra de reactietermijn van het interesseverzoek is verstreken, kun je de selectie gaan uitvoeren. Je kunt de aangemaakte selectie terugvinden in het project door te klikken op 'Verder met opdrachtnemer bepalen' of via het menu-item 'Selecties' direct naar de gemaakte selectie te navigeren.
Afhankelijk van het beleid van je organisatie kan het mogelijk zijn om een opdrachtnemer handmatig te selecteren. In dat geval wordt meestal gevraagd om een motivering te geven.
 

Klik vervolgens op 'Start systeemselectie'.

Geef een motivering voor de selectie en klik op 'Selectie afronden'. Bij de meeste opdrachtgevers is ingesteld dat, na het aanklikken van deze knop, alle geïnteresseerde opdrachtnemers een bericht ontvangen over de uitkomst van de selectie. In dit bericht wordt niet vermeld wie er is geselecteerd, maar alleen of zij zelf wel of niet zijn geselecteerd.

De selectie is nu afgerond.

De gunning gebeurt buiten onze software om. Zodra de gunning is toegekend, kun je via de knop de geselecteerde opdrachtnemer aan het project koppelen en beginnen met een prestatiemeting, zoals Better Performance.

Vul tot slot de onderstaande velden in en klik op 'Aannemer aan project koppelen'.