Projecten aanmaken in de Groslijsten of EMVI omgeving

Voor opdrachtgevers

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een nieuw project aanmaakt in het 'Groslijsten' of 'EMVI' gedeelte van de software. 

Het hangt af van de licentie die jullie organisatie bij ons heeft afgenomen, hoe jullie softwareomgeving is ingericht en op welke manier de software wordt toegepast. Na het aanmaken van het project kun je bijvoorbeeld een interesseverzoek en selectie opmaken en versturen, een EMVI-prestatiemeting opstarten, of een project aanmaken in de Groslijsten of EMVI omgeving en daarna een Better Performance meting opstarten in de Qfact omgeving (voor hybride klanten).

In veel gevallen kunnen zowel gebruikers als beheerders nieuwe projecten aanmaken. Dit kan echter per organisatie verschillen. Kun je geen projecten aanmaken, maar zou je dit wel moeten kunnen? Neem dan contact op met een beheerder binnen je organisatie.

Project aanmaken


Een nieuw project maak je aan via menu item 'Projecten'. Klik hierna op de knop 'Nieuw project'.
Geef je project een naam en kies eventueel het beoordelingsformulier dat je wilt gebruiken in het project. Dit is niet in alle gevallen vereist.

Hieronder vind je het stappenplan om een nieuw project aan te maken.

1 Open je webbrowser en ga naar https://app.qfact.nl/login

2 Log in op je account. Kom je na het inloggen in het Qfact (voor Better Performance) gedeelte van de software? Switch dan eerst naar het Groslijsten of EMVI gedeelte van de software:

3 Klik op "Nieuw Project"

4 Vul een projectnaam in, selecteer het bijbehorende formulier en klik op "Opslaan"

5 Het project is nu aangemaakt. Verdere gegevens van dit project kunnen worden aangevuld bij de vervolgstappen in de selectie.

De meest voorkomende vervolgstappen hierna zijn het aanmaken van een selectie conform het selectiebeleid van jullie organisatie. Lees meer hierover in: Aanmaken van selecties conform selectiesystematiek, en het versturen van een interesseverzoek voor het project, zodat de opdrachtnemers die ingeschreven staan op jullie groslijst en voldoen aan de selectievoorkeuren kunnen aangeven of zij dit werk willen uitvoeren. Lees meer hierover in het artikel: Interesseverzoek versturen.